Lietuva 2.0 užsidaro

Lietuva 2.0 prototipas startavo 2011 m. sausio mėn. 2020 m. sausio mėn. Lietuva 2.0 užsidaro. Prieš 9 metus startavome kupini jaunatviško entuziazmo ir tikėjimo, kad Lietuvai reikalingas tiesioginės el. demokratijos įrankis, ir mes padarėm, ką galėjom, kad tokį įrankį visuomenei suteiktume. Buvo visko, ir nedidelių, ir rimtesnių pasiekimų, bet to, ko tikėjomės startuodami šį projektą, įgyvendinti nepavyko.

Pirmąjį Lietuvoje ir galimai pasaulyje tiesioginės el. demokratijos tinklapį uždarome nusiteikę pozityviai – komandai buvo labai įdomu tuo užsiimti, daug išmokom, supratom, stipriai patobulėjom, iš Jūsų išgirdom daug daugiau gerų žodžių, negu blogų. Mūsų sąskaitoje dar yra likę per tapatybės patvirtinimus surinkti Jūsų pinigai, todėl 2020 metais dar dirbsime tam, kad pamėgintume Lietva 2.0 idėją trasformuoti taip, kad pasiektume kiek įmanoma didesnį visuomenės poveikį valdantiesiems. Jau svarstėm bei bandėm pasitikrinti keletą idėjų, tarp kurių el. demokratijos platformos partijoms sukūrimas, sutelktinio finansavimo (crowd-funding) platformos visuomeniniams tikslams sukūrimas ir pan., tačiau tarp šių idėjų neradom tokios, kurią pajėgtume įgyvendinti savo jėgomis, o finansavimo gauti kol kas taip pat nepavyko.

2020 metais dar saugosime ir Lietuva 2.0 duomenis, jeigu prireiktų, per šiuos metus dar turėtume ir galimybę atstatyti portalą į buvusią būseną. Pasibaigus šiems metams, visi duomenys bus sunaikinti be galimybės juos atstatyti.

Jeigu Jūs esate organizacija, užsiimanti veikla, kuriai galėtų būti naudingi mūsų į visuomenės įgalinimą orientuoti technologiniai sprendimai, irba turite pasiūlymų, kaip ir su kuo galėtume sėkmingai bendradarbiauti, irba iš kokių šaltinių gauti finansavimą tokiai veiklai, rašykite adresu info@lietuva2.lt, ir galbūt rasime, apie ką pasikalbėti.

Jeigu esate aktyvus, pilietiškas asmuo, turintis arba norintis įgyti darbo su valstybinėmis institucijomis bei visuomeninėmis organizacijomis patirties ir manantis, kad galite prikelti Lietuva 2.0 naujam gyvenimui, rašykite adresu info@lietuva2.lt, galbūt su nauju vadovu mums seksis kur kas geriau.

Kol kas tiek, ačiū visiems, kurie buvote su mumis ir palaikėte mus, buvo gera būti kartu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *